Tegel Click PVC leggen? Dat doe je zo! - Solza.nl
SOLZA

Tegel Click PVC leggen? Dat doe je zo!

Ben jij overstag en ga jij aan de slag met het zelf leggen van een Tegel Click PVC vloer? Dan is het zaak je goed in te lezen in de te doorlopen stappen in dit proces. Het Click PVC Tegel vloer leggen is namelijk niet iets wat je eventjes doet en is daarnaast iets wat je in één keer netjes en goed wilt doen

Benodigde materialen berekenen

Uiteraard is het van belang om voordat je begint goed te berekenen hoeveel vloerdelen je precies nodig gaat hebben. Om dit te berekenen voor één enkele ruimte is het zaak om de lengte maal de diepte van de ruimte te doen. Heb jij een woonkamer van 6m bij 4m? Dan heb je 24m2 nodig. Ga jij de vloer in meerdere ruimtes leggen? Dan is het wenselijk om het benodigd aantal vierkante meters te berekenen per ruimte. Heb jij een woonkamer van 9m bij 4m en een gang van 1,5m bij 4m? Dan reken je de oppervlakte per ruimte uit en tel je deze bij elkaar op. In dit geval heb je een woonkamer van 36m2 en een gang van 6m2, bij elkaar dus 42m2. Je bent er dan echter nog niet. 

Hou rekening met snijverlies

Wanneer het aankomt op het aanschaffen van een Tegel Click PVC vloer is het altijd noodzakelijk om rekening te houden met een bepaalde hoeveelheid snijverlies. Er dienen immers altijd tegels op maat gemaakt te worden om te passen in de ruimte en hierbij ontkom je er niet aan dat je stukken moet weggooien. Om deze reden raden wij altijd aan om rekening te houden met 10% snijverlies voor deze specifieke soort vloeren.

> Lees hier meer over snijverlies per vloerensoort. 

Tegel Click PVC acclimatiseren

Net zoals bij elke soort vloer is het ook bij Tegel Klik PVC noodzakelijk om de vloer na ontvangst te laten acclimatiseren in de ruimte waar je deze wenst te gaan leggen. Waarom? Omdat vloeren zijn gemaakt van materialen die uitzetten en krimpen. Door de vloer minimaal 48 uur te laten acclimatiseren kan de vloer vast wennen aan de temperatuur in de ruimte en eventueel al wat werken. Hierdoor zal de vloer na het leggen minder uitzetting of krimp vertonen. Wel zo handig!

Bereid de ondergrond goed voor

Alhoewel het wellicht ietwat voor de hand liggend klinkt is het toch enorm belangrijk om te zorgen dat de ondergrond schoon is. Zorg dus dat eventuele stofjes en troepjes verdwijnen uit de ruimte en controleer of de vloer egaal is. Vaak wordt deze stap onderschat, maar niemand wenst uiteindelijk een vloer die niet vlak in de ruimte ligt door een klein steentje of lijmresten die zijn blijven liggen. Check, check en dubbelcheck de ruimte dus goed.

Ondervloer Tegel Click PVC leggen

Voordat je de Click PVC Tegels daadwerkelijk kunt gaan liggen is het eerst nodig om de juiste ondervloer aan te brengen in de gewenste ruimte. Een vloer is namelijk nooit prettig zonder een goede ondervloer. Vooral bij een Click PVC vloer is een ondervloer erg belangrijk omdat het hier een vloer met veel verbindingen betreft. Daarnaast is het in veel gevallen voor de fabrieksgarantie noodzakelijk om te werken met een specifieke ondervloer zodat deze garantie niet vervalt. 

Tegel Click PVC vloer leggen

Ligt de ondervloer helemaal naar wens? Dan is dit het moment dat je écht kunt gaan beginnen met het leggen van de Click PVC Tegel vloer. The moment you've been waiting for! Zorg dat je vanaf de start al voldoende afstand van de muren houdt zodat de vloer nog ietwat ruimte heeft om te werken. Eventueel kun je één van onze experts vragen welke afstand je tot de muur dient te houden voor een specifieke vloer. Leg de vloer in het patroon of in de richting die jij wenst en teken wanneer je aan het einde raakt met een potlood netjes af waar je de resterende tegels dient af te zagen om de vloer af te ronden. 

Eventuele plinten plaatsen

Heb je de vloer in de gewenste ruimte gelegd? Dan ben je er nu écht bijna! Naar wens is het echter nog mogelijk om de vloer aan de buitenranden mooi af te werken met plinten. Zorg dat de ruimte goed schoon en vooral stofvrij is alvorens je start met het aanbrengen van de plinten. Anders kan het namelijk zijn dat de plinten niet helemaal goed willen hechten en hier zit natuurlijk niemand op te wachten. 

Schoonmaken met speciale PVC reiniger

Heb jij de vloer helemaal naar wens gelegd? Dan is het wenselijk om de vloer mooi af te maken en deze schoon op te leveren (ook voor jezelf). Wanneer je dit wilt doen is het echter wel zaak om hiervoor de juiste producten te gebruiken. Doe je dit namelijk niet dan is het mogelijk de vloer al te beschadigen voordat je ervan hebt kunnen genieten. Over het algemeen is er bij elke vloerenwinkel een speciale PVC reiniger beschikbaar om de vloer schoon te maken. Gebruik hiervoor nooit allesreiniger omdat je hier de vloer dus mee kunt beschadigen.

PVC Click Tegels zien, ervaren en meemaken? Dat kan!

Wil jij jouw toekomstige vloer eerst graag zien, ervaren en meemaken voor je overgaat tot het doen van een aankoop? Dat kan bij Solza! In Alphen aan den Rijn hebben wij een showroom voor je samengesteld waar je naar hartenlust kunt kijken naar de mogelijkheden en voordelen van onze verschillende producten. Probeer in onze showroom eens over de vloer heen te lopen om dit te ervaren of bekijk hoe de vloer die jij op het oog hebt het doet met een bepaalde lichtinval. Daarnaast is er in onze showroom altijd een expert aanwezig die jou kan helpen bij het beantwoorden van eventuele vragen en die je maar wat graag voorziet van nuttige adviezen. Zo ben jij zeker van je aankoop. Wel zo fijn!

Meer blogs...
Solza nu ook officieel Quick-Step dealer - Solza.nl

Solza nu ook officieel Quick-Step dealer

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten? - Solza.nl

Een duurzame vloer kopen? Waar moet je op letten?

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand - Solza.nl

Voordelen en nadelen van kurkvloeren of kruk op de wand

Dit zijn de vloertrends in 2024 - Solza.nl

Dit zijn de vloertrends in 2024